CO JE KVĚTOVÁ VODA?
„Hydrolátem“ nazýváme vodu pocházející z parní destilace různých částí bylin (květů, listů, stonků, kořenů, kůry, apod.) v destilačním zařízení.Květové vody představují kategorii hydrolátů, které jsou výsledkem destilace květů. Dnes se v běžné mluvě pojem květová voda užívá pro označení všech těchto výrobků. Proto se i v ladrôme rozhodli tak nazvat svou výrobkovou řadu.
JAK SE VYRÁBÍ?
Jsou výsledkem tradiční destilace vodní parou bylin v destilačním zařízení (destilační koloně), a to obvykle během procesu výroby esenciálních olejů. Během tohoto procesu vzniká květová voda a esenciální olej, ve dvou různých fázích: olejová fáze se nachází na povrchu a vodní fáze se nachází dole. Takto získaná voda obsahuje stejné aktivní molekuly jako esenciální olej, ale ve stopovém množství. Květové vody jsou tedy jemnější, snadněji se používají a nejsou tak agresivní jako esenciální oleje.
JAK LZE POUŽÍVAT HYDROLÁTY - KVĚTOVÉ VODY V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ?
Květové vody představují samy o sobě kompletní péči a díky své jemnosti jsou vhodné pro každý věk. Vzhledem k nízké koncentraci aktivních molekul je není třeba ředit a mohou být přímo aplikovány na obličej, tělo nebo vlasy, pomocí tamponu nebo je možné je přímo nastříkat.
MOJE KAŽDODENNÍ PÉČE:
Ráno:
Tonikum na obličej, rozzáří pleť a rozjasní tvář.
Večer:
Květové vody zvou k odpočinku, zklidňují pokožku a jsou ideální pro odlíčení.
OSTATNÍ POUŽITÍ:
Postřikem na vlasy nebo jako oplachovou vodu na vlasy: dodávají jim lesk, usnadňují rozčesávání a zklidňují vlasovou pokožku. Jako domácí kosmetika: snadno se vpraví do denního/nočního krému nebo do pleťové masky, aby posílily hydratační a ochrannou složku péče.Také nezapomeňme, že se některé dají skvěle využít v kuchyni, jako například květová voda z květů pomerančovníku.
I když květové vody nevykazují kontraindikace, přesto lze doporučit určitou dávku pozornosti, neboť každý z nás může reagovat na jakýkoliv kosmetický výrobek. Je tedy vhodné provést reakční test na pokožce a ujistit se o toleranci naším organismem. Květové vody jsou relativně křehké, je vhodné je spotřebovat do šesti měsíců po otevření a během této doby je uchovávat v chladu a temnu.Na přiloženém videu máte možnost nahlédnout do zákulisí výroby hydrolátů.
Pro Vaši informovanost ohledně kvality a složení jsou u jednotlivých hydrolátů přiloženy laboratorní analýzy. Dozvíte se z nich kód výrobku, název šarže, datum testu, prohlášení o uvolnění. Dále také jaký má hydrolát vzhled, barvu, vůni, mikrobiologické vlastnosti, fyzikální vlastnosti. U některých, například u levandulového hydrolátu je uvedeno PH výrobku. Laboratorní analýza je digitální kopie originální analýzy. Jeho platnost a použití se výhradně týká vždy aktuální šarže. Uvedené analytické výsledky jsou ty, které byly získány v den analýzy.